۸ مورد مبتلا به اُمیکرون در زنجان شناسایی شد/تقویت مراقبت‌ها و نظارت‌ها در راستای گام ششم طرح شهید سلیمانی

| تاریخ ارسال: 1400/10/20 |

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زنجان:
۸ مورد مبتلا به اُمیکرون در زنجان شناسایی شد/
تقویت
 مراقبت‌ها و نظارت‌ها در راستای گام ششم طرح شهید سلیمانی

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان با اشاره به شناسایی مواردی از اُمیکرون در استان و ثبت آزمایشگاهی، اقدامات انجام گرفته در مورد سویه اُمیکرون استان را تقویت مراقبت‌ها و نظارت‌ها در راستای گام ششم طرح شهید سلیمانی عنوان کرد.

پایگاه خبری وبدا – زنجان، دکتر حسن بختیاری روز یکشنبه ۱۹ دی در جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا استان در سالن پیامبر اعظم (س) استانداری با اشاره به اینکه هیچ چاره‌ای برای مدیریت بیماری و مداخله زودهنگام در مقابله با اُمیکرون نداریم، افزود: پیش‌بینی مبتنی بر اطلاعات دریافتی از کشورهای همسایه و رفتار ویروس بر پایه مدل‌های اپیدمیولوژی طراحی شده، نشان می‌دهد در پیک پنجم کرونا، موارد فوتی مثبت استان ۲۹ مورد بود.
وی با بیان اینکه قدرت پنج برابری سرایت و انتقال ویروس از ویژگی‌های سویه جدید است، اظهار داشت: در خوشبیانه‌ترین حالت به میزان یک و نیم برابری، باید گفت موارد کل بستری یک‌هزار و ۲۳۳ نفر برآورده شده است که در صورت بروز چنین وضعیتی، موارد فوتی یک درصد خواهد بود، در حالیکه این میزان در نوع دلتا ۲.۵ درصد بود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه تاکنون از طریق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۸ مورد ابتلای به اُمیکرون در استان زنجان گزارش شده است، اظهار داشت: اولین مورد بیماری در این استان از یکی از روستاهای شهرستان ماهنشان گزارش شد که مبتلا معلمی بود که سفر به کشور ترکیه داشت و نسبت به نمونه‌گیری از اعضای خانواده وی نیز اقدام شد.
دکتر بختیاری با اشاره به اقدامات انجام گرفته در روستای ماهنشان نیز گفت: در این خصوص اقدامات لازم انجام گرفته، به ویژه برگزاری هر نوع مراسم، اعم از عزاداری و عروسی و حتی، برای ترددها نیز محدودیت‌هایی لحاظ شده و از طرفی رهگیری بیماران و نمونه‌گیری تست سریع به تعداد ۱۰۸ نفر از افراد روستا، انجام گرفته است.
به گفته دکتر بختیاری پیش‌بینی‌ها بر این بود که موارد مثبت ما از خود خانواده و روستاییان باشد و با توجه به اینکه یک درصد نمونه‌های مثبت، از نظر اُمیکرون بررسی می‌شود، بررسی‌های دقیق‌تر نشان داد به رغم اینکه خانواده این فرد علامت‌دار بودند، اما تست آنان منفی بود، اما سه نفر از همسایه‌های این فرد مبتلا، یک نفر از شهرستان خرمدره و سه نفر در زنجان، موارد مثبت سویه جدید را تشکیل می‌دهند.
وی با بیان اینکه با توجه به روند کاهش بستری و مبتلایان کرونایی نباید از سویه جدید غافل بود که در این خصوص تمهیدات لازم مورد توجه قرار گرفته است، افزود: برنامه واکسیناسیون کرونا در راستای افزایش پوشش دُز اول و دوم به ویژه نوبت سوم هم مورد توجه گرفته و در پایگاه‌های واکسیناسیون این کار سرعت بیشتری به خود گرفته است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمت بهداشتی و درمانی استان زنجان افزود: طبق اعلام اپیدمیولوژیست‌ها تزریق نوبت سوم واکسن کرونا، ایمنی بدن را چهار تا ۶ برابر نسبت به نوبت دوم افزایش می‌دهد و این موضوع از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
دکتر بختیاری فراهم کردن امکانات تشخیص اُمیکرون در آزمایشگاه‌های تشخیصی را از جمله اقدامات این بخش عنوان کرد و گفت: در این راستا کیت‌های لازم تهیه و در ۲ آزمایشگاه واقع در دانشکده پزشکی و مرکز بهداشت شهرستان توزیع شده است.
وی ادامه داد: نمونه‌گیری از موارد مشکوک اُمیکرون، انجام آزمایش در آزمایشگاه و ارسال جهت تاییدیه نهایی به انستیتوپاستور ایران انجام گرفت که در واقع توالی ژن تعیین و بر این مبنا  نتایج قطعی به دانشگاه علوم پزشکی اعلام می شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمت بهداشتی و درمانی استان زنجان خاطرنشان کرد: تشخیص و مراقبت از اتباع خارجی مقیم استان، مسافران ورودی از خارج کشور، تقویت نظام مراقبت از بیماری کووید-۱۹ در تمامی سطوح بهداشتی، درمانی دولتی، خصوصی و تشکیل مراقبت‌های ایزولاسیون، موارد احتمالی، قطعی و رهگیری موارد تماس با بیماران حلقه‌های دوم سوم و قرنطینه‌های آنان مورد توجه گرفته است.

دفعات مشاهده: 1328 بار   |   دفعات چاپ: 9 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر